مقدمه
ما در کشوری قدم بر میداریم و ایام عمر را سپری میکنیم که صاحب سرمایههای فرهنگی بسیار زیادی است، سرمایههایی که دیدن آنها ما را به گذشتهی تاریخ کشورمان میبرد. از عمده ترین این سرمایهها بنایهای تاریخی میباشد. بناهای تاریخی هر کشور نه تنها بیانگر هنر گذشتکان بلکه معرف سنتها و اندیشههای حاکم بر جامعه آنها میباشد.
امروز وقتی که ما به یک بنای تاریخی نظر میافکنیم، به گذشتهی آن بر میگردیم و احوال و اوضاع زندگی آنها برای ما تا حدودی روشن میشود. دیدار اینگونه آثار باعث میشود تا در هر مرحله از زمان، مردم جامعه از گذشته سرزمین خود بریده نشوند.آگاهی و اطلاع به تاریخ گذشته برای هر نسلی لازم است.
این بناهای تاریخی سرمایههای فرهنگی در ایران سالهاست که وظیفه حفظ و مرمت این آثار را، هر کدام در حکم کتابی از تاریخ سرزمین ما میباشد بر عهده گرفته است
مسجد جامع دلگشا بندرعباس
مسجد جامع بندرعباس که به مسجد دلگشا نیز معروف است، در شهر بندرعباس در استان هرمزگان قرار دارد و یکی از مهم ترین اماکن مذهبی این استان به شمار میرود.
این بنا در نبش بلوار طالقانی ( ساحلی ) و خیابان مسجد جامع بندرعباس قرار گرفته و از آثار قرن دوازده و سیزده هجری قمری محسوب میگردد . این بنا شامل شبستان دو قسمت قدیمیالحاقی است . بخش قدیمیدارای ستونهای متعدد با سر ستونهای گچبری شبیه به مسجد گله داری و مسجد دژگان است .
درباره مسجد جامع اهل سنت (دلگشا) بندرعباس
مسجد جامع اهل سنت بندرعباس معروف به مسجد دلگشا در شهر بندرعباس، استان هرمزگان واقع شده است و یکی از مهمترین بناهای مذهبی و از قدیمیترین مساجد این استان به شمار میرود. بندرعباس، مرکز استان هرمزگان و بزرگترین بندر ایران، یکی از مقاصد گردشگری دریایی در جنوب کشور است. در سال ۱۶۲۲، سپاهیان شاه عباس به رهبری فرمانده ایرانی به نام امام قل خان، پرتغالیها را در جنوب شکست دادند و به افتخار این پیروزی، گمبرون به بندر عباس تغییر نام داد.
بندرعباس امروزه یک شهر در حال توسعه است و اگر چهره آن را با چهره سالها قبل مقایسه کنید، متوجه سرعت تغییرات در این شهر خواهید شد.اگر قصد سفر به بندرعباس را داشته باشید، میتوانید با خودروی شخصی، قطار یا با خرید بلیط هواپیما خود را به این شهر ساحلی و زیبا رسانده و از جاذبههای گردشگری و تاریخی بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید.
تاریخچه مسجد جامع اهل سنت بندرعباس
این مسجد دارای سابقهای طولانی بوده و قدمتی ۲۶۴ ساله دارد. حاج زین العابدین ابوالقاسم اوزی خیری بود که اولین بار این مسجد را بنا نهاد، سپس این مسجد بارها مورد بازسازی قرار گرفت. بازسازی مسجد در سال ۱۳۸۴ شروع شد و در سال ۱۳۸۷ پایان یافت و در نهایت توسط حاج عبدالله رستمانی افتتاح شد.
معماری مسجد جامع اهل سنت بندرعباس
مساجد بندرعباس با معماری اصیل و منحصر به فرد ایرانی اسلامیساخته میشوند. مسجد جامع اهل سنت مساحتی به وسعت ۴۹۰۰ متر مربع دارد و دارای ۲۰ در بزرگ است. هنر کاشی کاری محراب مسجد جامع بندرعباس صحنهای بسیار زیبا را تصویر میکشد. این بنای تاریخی از دوطبقه، یک مناره، شبستان ،۱۲ ستون و ایوانهای دارای ستون تشکیل شده است. ستون قدیمیشامل چندین ستون با تزیینات گچی بوده و شبیه به مساجد گله داری و دژگان است. در هنگام انجام تعمیرات پایه ستونها با سنگ نما پوشیده شده است بخش شبستان این مسجد تنها بخشی است که مورد بازسازی قرار نگرفته و تغییراتی در آن رخ نداده است. همچنین بخشهای تازه بازسازی شده و نمای بیرونی مسجد اصالت تاریخی و هنری ندارد.
فهرست
مقدمه
مسجد حاج شهبازخان
خاندان حاجیزادگان کلهر
حمام حاج شهباز خان، یادگاری از دوران قاجار در کرمانشاه
چکیده: مسجدجامع دلگشا بندرعباس
مقدمه
درباره مسجد جامع اهل سنت (دلگشا) بندرعباس
مسجد جامع اهل سنت (دلگشا) بندرعباس
تاریخچه مسجد جامع اهل سنت بندرعباس
معماری مسجد جامع اهل سنت بندرعباس
عنوان: پاورپوینت معماریمسجد حاج شهبازخان و مسجد دلگشا
فرمت: pptx
تعداد صفحات: 51 اسلاید
تصویر پیش نمایش اسلایدهای پاورپوینت